Büyük Utanç : Kayıp Kadın Çöplükte Arandı

 Günlerdir Kayıp Olan Iraklı Genç Kadın Şehir Çöplüğünde Arandı


22 Gündür kayıp olan ıraklı sally , için bir insanı aramak için utanç verici bir durum olan şehir çöplüğü didik didik edildi.

Türkiye de bir hayli yüksek oranda yaşanan kadın cinayetlerinin sonu bitmiyor. ülkemizde bir zamanlar saddam hüseyin'in ordusunda görev yapan ali cahallab'ın kızı sally nin içleri acıtan arama çalışmaları önce en son görüştüğü arkadaşının evinde başladı.

evinde kan izleri bulunan sally'nin arkadaşı amjef mohsin , cinayet şüphelisi olarak göz altına alındı. Genç kadının katili olabileceği ihtimali bulunan mohammed'in evinden sally'nin cinayetinin parçalara ayrılarak evden çıkarıldığı kanısına varıldıktan sonra şehir çöplüğünde arama başlatıldı. 

Gelinen son noktada kadın cinayetlerinde rezil bir duruma gelirken kadınların bu denli vahşice katledilmesinin artık global bir mesele haline geldiği kanısına varılmıştır. Fakat bunun için yapılan hiçbir çalışmanın kaide alınmadığı ülkemizde kadın cinayetlerinin sıklığı ve erkekler tarafından bu denli vahçide katledilmenin sonunun ne zaman geleceği de merak konusu. 

Kadın hakları savunucuların da bir şey yapmadığı ya da yapamadığı bu durumda tüm kadınlarımız korku içerisinde kendi evlerinden çıkamadığı adete normal bir hale gelmiş durumda. 

Ülkemizdeki can ve mal güvenliğinin yok sayılması artık çok ciddi problemlere yol açması herkes tarafından tepki gösterilerek bertaraf edilmesi gerektiği kanısındadır. 

20 yaşındaki genç sally , 2 eylül günü kayboldu ve o günden sonra genç kızdan haber alınamadı. 5 yıl önce türkiye'de yaşamaya başlayan acılı babanın gözyaşları yürek dağladı. 

2 Eylül gecesi evine dönmeyen sally'nin ailesi cumhuriyet başsavcılığına kayıp basvurusunda bulundu. yapılan araştırmalar sonucunda en son arkadaşı olan mohammed ile görüştüğü tespit edilirken mohammed göz altına alındı. 

ifade için savcılığa götürülen mohammed'in ifadesi şu an merak konusu. 
Daha önce mohammed için kırklareliden illegal yollar ile yurtdışına kaçmak isteyen mohammed'in daha sonra eskişehire getirildiği bilinmekte. Çıkarıldığı mahkemece genç kız sally'yi öldürme suçundan tutuklandı.



Yorumlar

Popüler Yayınlar