Çin Kripto Paraya Karşı !

 Çin , kripto para için yeni düzenleme yaptı ve yeni yatırımcı kabul etmeyecek

Çin'deki kripto para borsasını elinde tutan huobi , yıl sonuna kadar kullanıcıların hesabını sileceğini açıkladı. 

Çin'in merkez bankası piyasayı saran kripto para deliliğinin önüne geçmek için kripto para işlemlerini yasa dışı işlem olarak ilan etti. Daha sonra alım satım yapan kripto para şirketi olan huobi  önce yeni kullanıcı alımlarını durdurdu sonra da var olan kullanıcı kimliklerini yıl sonuna kadar kapatacağının bilgisini ilk kez tüm çin'e duyurdu 


Diğer kripto para platfromlarının da aynı kararı alması beklenirken çinli kripto para kullanıcılarının bu konu ile ilgili farklı çözümler üretip üretmeyeceği de merak konusu oldu. 

çinin merkez bankası çin borsasına zarar verdiği gerekçesi ile geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklama ile çin dışındaki borsaların çin piyasasına girmesine karşı olduğu ve bunu yasadışı olarak gördüğünü belirtti. 



Bu bildirinin ardından tüm kullanıcılar gelecek yeni kararları beklemekte. Hatta kripto para ile uğraşan ve bu alanda gelir elde eden kullanıcılar protesto ederken diğer ülkeler ile benzer kararlar alınıp kripto paranın yasal olarak görülmesi ve bu durumda da vergilendirmeyi kabul ettiklerini belirttiler. 

Bu konuda yapılacak olan yasal kısıtlamaların bu işi kanunsuz bir şekilde yapacak olan insanların olduğunu da hatırlattılar. 

çinli ekonomistler bu konuda ikiye ayrılmış durumda merkez bankasını destekleyen ekonomistlerin yanısıra diğer ekonomistler globalleşen dünyada engellenemez bir borsa çeşidi olduğunu belirtirken insanların önünü kapatamayacaklarını ve bugün olmasa dahi ilerleyen zamanlarda kripto para hakkındaki fikirlerinin değişeceğine işaret etti . 

halk bu konuda yeni açıklamalar beklerken kripto para şirketleri kullanıcı alımını durdurdu diğer kripto para şirketlerinin de bu yönde hareket edeceği bilgisi gelirken yeni şirketlerin sınır dışından da kripto para borsasını yönetip yönetmeyeceği de merak konusu 

şimdi gözler çin merkez bankasında...

Yorumlar

Popüler Yayınlar