Dikkat ! Artık 40 Yaş Altı İnsanlar Tabiri Kullanılmaya Başlandı

 40 Yaş Altı İnsanlar Tabiri Kullanılarak Uyarılarda Bulunuldu

küresel ısınma ile birlikte artan sıcaklık ve doğal afetlerin etkisini göstermesi 40 yaş altındaki kullanıcılar için uyarılarda bulunuldu. 

uzmanlar 2020 yılı itibari ile doğan kişilerin ilerleyen zamanlarda eski nesillere göre yani 40 yaş ve üzeri insanlara göre daha fazla sıcaklık ile karşılaşacakları belirtilmektedir. 

aynı zamanda bu sıcaklıkların 7 kat fazlasını görecekleri için daha fazla felaket ile karşı karşıya kalacakları da mümkün. bilim insanları iki farklı yaş grubunu dikkate alarak jenerasyon olarak mevsim adaletsizliğine sebep olduğunu belirtmektediler. 

vrije üniversitesi yaptığı araştırmalar neticesinde karbon salınımının bulunduğumuz nesilden sonraki nesil için tehlike arzedeceği ve 30 adet fazla sıcak hava olaylarına denk geleceğini bildirmektedir. her ne kadar karbon salınımının azalması için çalışmalar yapılıyorsa dahi bu yetersiz kalmaktadır. 

Sonuç olarak 1950 lerde doğan bir insana göre 7 8 kat daha fazla sıcaklık ve karbon salınımına maruz kalacağı demektir. 


2020'den sonra doğan bebekler tehlike altındalar

40 yaş altındaki insanların eskiye nazaran daha fazla kuraklık , yangın ve sel olayları ile karşılaşacağını bildirmekteler. Yine buzulların erimesi ve küresel ısınmanın çoğalması ile birlikte karbon salınımlarının hızlıca minimum seviyeye indirilmesi ve şuanki çocukların daha fazla sıcaklıklar ile mücadele etmemesi için yarı yarıya indirilmesi gerekmektedir. 
aynı zamanda eskiye nazaran hastalıkların ve ilaç sanayisinin güçlenmesi beklenmektedir. Sağlıklı ve doğal beslenmeye de dikkat çeken bilim insanları eskiden yeni doğan bebeklerde ortaya çıkan hastalık oranının 3 kat arttığını vurgulamaktadır. 

40 yaş üstü ve 40 yaş altı olarak ikiye ayrılmış olan jenerasyonun 40 yaş altı ile ilgili açıklamalarda bulunan profesör thiery , 40 yaş altındaki insanlar hayatlarına felaketleri de dahil etmeli ve bununla yaşamayı bilmeliler , artan sıcaklıklar ile birlikte giderek kuraklık ve sıcak hava dalgası her şeyi değişmekte dedi. 

Fakat kötü haberlerin yanı sıra içinde bulunulan durumdan kurtulmak veyha en aza indirmek yine biz insanların elinde olduğu ve fosil yakıt kullanımını azaltırsaj 1.5 santigrat derecede tutarsak yeni nesil için daha yaşanılabilir bir hayat oluşturmamız mümkün 

Zaten kuraklığın has safhada olduğu afrika'daki insanlar daha fazla tehlike altında yılda 800 bin çocuk afrikada açlık ve kuraklıktan ölürken bu sayının 2031de yaklaşık iki katına çıkacağı ön görülmekte bu oran 2016 - 2020 yılları arasında doğan çocuklar için geçerli iken 2020 ve sonrasında doğan çocuklar için bu oranın yaklaşık şu anki oranın 5 katına kadar çıkacağı öngörüsünde bulunmakta. 

Kasımda glasgow şehrinde toplanacak olan birleşmiş milletler hava ve çevre kirliliğine sebep olan ülkeler için kurallar ve yaptırımlar uygulanacağı ve bu durumun görüşme konuları kapsamında olacağı da bilinmektedir.

dünya'da yaşayan tüm insanlar için geçerli olan bu büyük problem için görüşmeler kasımdaki birleşmiş milletler görüşmesinden çıkacak sonuçlar beklenirken. Bu konu ile ilgili yapılan protestolar hava kirliliği ve çevre kirliliğine dikkat çekilerek sorunun çözümü için yetkilileri uyarmaktadır.  


Yorumlar

Popüler Yayınlar