Fotğrafçılık İle İlgilenenlerin Kesinlikle Bilmesi Gerekenler

 Fotğrafçılık İle İlgilenenlerin Kesinlikle Bilmesi Gerekenler


Vurgu : En önemli bölümün izleyenlere aktarılmasındaki kolaylık olarak düşünürüz.          

Bu fotoğrafta da objenin kadrajın ortasında olması gerek renginin dikkat çekiciliği insan gözünün direkt ayaktaki terliğe yönelmesini sağlamaktadır



Proporsiyon (Orantı) : objelerin fotoğraftaki dizilişleri , yerleri ve büyüklük küçüklükleri. örneğin: fotoğrafın en arkasındaki ev belki öndeki evden daha büyüktür. Ama insan gözüne yakınlığı ya da fotoğraftaki orantının göz algılamasına göre ölçek olarak öndeki ev daha büyük görünmekte.



Örüntü : tasarım elemanlarının tekrarı.               



Ritim: görsel hareketlerin tekrarı.Burada şekil tekrarı bulunmakta.



Hareket :objelerin imaj içinde hareket ediyormuş hissinin uyandırıcılığını bu fotoğrafta gerek kolları,    gerek kıyafeti, gerek yerden kesilmiş ayakları bir hareket ve devamlılık simgelemektedir.                   

 


Boşluk: Burada pozitif ve negatif alanı ele alırken boşluğun negatif alanı simgelediğini biliyoruz.Bu fotoğrafta yürüyen adamın dışında kalan karanlık bir boşluk oluşturmaktadır.



Kontrast: bir sanat eserinde renk , ton veya duygu gibi elemanların yan yana yerleştirilmesidir. Bu fotoğrafta da kontrast çoğunlukla renklerle sağlanmaktadır. Sarı,yeşil,mavi ve kırmızı tonlar gibi ayrıca yerdeki desenlerin renkleri ve şekillerinde de kontrast görünmekte.


Yorumlar

Popüler Yayınlar