Üniversite Öğrencileri Yeni Program Formatı Ürettiler !

 Yeni Format İle Profesyonel Başlangıç için destek arayan genç üniversite öğrencileri biz hazırızı ve televizyon programcılığına yön vermek için sabırsızlanıyoruz. Dijital platformların oraya çıkışı ile birlikte artık ana akım medya yok olmak üzere ve var olan program ve diziler insanları televizyon izlemekten çok uzak tutmakta ve bir zamanlar evimizin baş köşelerinde olan televizyonlar artık sadece dinlenme aracı olarak kullanılırken asıl amacından sapması biz televizyon programcılarını çok fazla etkilemektedir. Resmen bir sektör ve birçok meslek yok olma ile karşı karşıya bu yüzden bu gidişe bir dur demek için yeni formatlar üretiyoruz ve bu formatları büyük televizyon kanallarında yayınlamak istiyoruz. 

Programın ayrıntıları şu şekildedir: 

Bu program bir gezi programı formatında ve her yaş kitlesine hitap etmektedir. Yayın süresi kesinlikle uzun tutulmamaktadır ortala45-60 dakika içerisinde olmaktadır. 

Programın yayınlanma dönemi daha çok ilk bahar ve son bahar dönemleri olmaktadır. 
Haftada bir gün yayınlanması planlanırken programın haftasonu olması yayınlanması tercih olarak görünmektedir. Öğle kuşağında şu an birçok evlilik programları bulunurken bu tür programları izlemek istemeyen kullanıcıları çekmek için onlara bir alternatif sağlamak için gündüz kuşağında olması planlanmakta , canlı olmadan tamamen bant olarak ve stüdyo çekimi olmadan yayınlanması planlanmaktadır. bilgilendirme ve eğlence kategorisinde olacağı söylenmekte

Yeni ürettiğimiz gezi programı formatıyla insanlara o şehrin,semtin  merkezi yerlerinin yanı sıra göz önünde olmayan bölgelerini de göstermeyi amaçladık. Aynı zamanda klasik gezi programını, yarışma programıyla harmanlayarak hem tanıtım hem de aksiyon ve merakı birleştirdik. Ortaya yeni bir format çıkardık. Ülkemizde daha önce üretilmiş gezi programlarını izledik. Tek sunucu düşüncesinden kurtularak programı iki sunucunun yönetmesine karar kıldık. Klasik gezi programlarının içerlerindeki tek tip tanıtımın yanı sıra;

  Programın sonu için merak,  Koşuşturma ve süre sıkıntısıyla aksiyon,  Muhabbet ve sohbetlerle rahatlama, Yol bulamama-kaybolma ile gerilim, Görüntülerle-sunucu konuşmaları ve aktarımlarıyla da tanıtım işlevini yerine getirerek izleyicinin duygu doygunluğunu sağlamak istedik.




İZLENİLECEK YOLLAR:

Formatın kabul edilmesi.

Bir kapak,slogan,masaüstü reklam,jenerik hazırlanması.

İsim hakkı ve patentin alınması.

Ekibin belirlenilmesi.

Youtube kanalının kurulması.

Kısa kısa gezinti görüntülerinin paylaşılması ( fragman) hatta test amaçlı bir bölümün çekilip izlenme kapasitesinin youtube üzerinden belirlenilmesi ( sponsor olunabilmesi için neden)

Sponsor bulmak ya da bir şekilde maddi destek sağlamak.

Teknik ekipman sağlamak.

çekim.

Not: Neden iki sunucu?

- ilk sunucu bir tempo ve süre kısıtlamasıyla belli başlı merkezleri tanıtırken;

- İkinci sunucu bilinmeyen, şehrin içine , kuytu köşelere girip hayat-kültür-yaşayış şeklini tanıtacak.



FORMAT:

1. Semt seçilecek.

2. Bir kağıda harita hazırlanacak. (A sunucusu B sunucusuna bu harita üzerinde tuzaklar (bu tuzaklar tanıtılmak istenen belli başlı mekAnlarda olacak) kurarak izlenilecek yol üzerinde işaretlemeler yapacak.)

3. A sunucusu aynı zamanda B sunucusuna kısıtlı bir süre belirleyecek. ( belirlenen süre zarfında B sunucusu o haritadaki yolları takip ederek ve tuzakları geçerek çıkış yoluna ulaşacak) 


!!! ulaşabilecek mi ???

4. A sunucusu startı verdikten sonra alış-veriş yaparak , gezerek, muhabbet ederek,yemek yiyerek, semtin ara sokaklarını (bilinmeyen yerlerini) gezerek çıkış yoluna gidecek.

5. Eğer B sunucusu haritayı kusursuz bir şekilde tamamlayıp çıkış yoluna, belirlenen süre içinde ulaşırsa A sunucusu ; ama eğer belirlenen süre içinde tamamlayamazsa B sunucusu ceza alacak.

6. Peki bu cezalar neler olacak?

- Elbette sıradan şeyler değil extrem işler olacak.

Örn:

 -Ormanda bir gece yalnız kalmak.

 - ‘erkeklere’ diye atfedilen tamircilik,lastikçilik,inşaat işleri vs. gibi işlerde bir gün çalışmak.


** üzerinde düşünülerek alternatif cezalar bulunabilir.


7. Bu cezalar uygulanacak ve bir sonraki hafta program başlamadan önce kamera arkası görüntülerle birlikte youtube kanalı üzerinden yayınlanacak ( böylece sosyal medya üzerinden izlenme sağlanacak.) aynı zamanda kısa bir teaser olarak da bir sonraki programda kullanılabilecek. Böylece merak öğesi ayakta tutulacak.




                                        

Yorumlar

Popüler Yayınlar